Planterne var kuren til det sunde liv

Pernille Folcarelli, hjemme i sit værksted

Pernille Folcarelli, hjemme i sit værksted

På besøg i værkstedet på det nordlige Sjælland hos plantedronningen Pernille Folcarelli, som nok er det mest ydmyge menneske jeg længe har mødt.

Måske var det også en af grundene til, at jeg i sin tid simpelthen bare måtte være med til, at give hendes skønne planteværker dèt lille ekstra skub ud over rampen, som de fortjener?

Tænk engang at man kan være så smadder hammerende dygtig til noget, som kræver så meget ro og fordybelse, som Folcarelli værkerne faktisk gør for netop, at kunne fremstå i den standard, som er designerens egen høje forventning og så samtidig bare, stille sig til takke med de helt små ting, som værkerne også bringer.

 

Når jeg udtrykker mig sådan, så handler det helt konkret om, at da jeg første gang på en interiør fagmesse mødte Pernille Folcarelli og spurgte ind til hvordan messen for hende havde været, lød det fra hendes mund:

”Jamen det har været godt, jeg har mødt en masse søde mennesker og de var alle sammen meget begejstrede for mine billeder”

 

Nu ved du måske lige så godt som jeg, at begejstring uden handling, kan ingen af os jo leve af i længden…

I hvert fald ikke udelukkende og derfor inviterede jeg Pernille Folcarelli til, at blive en del af mit agentur!

 

Sådan er det nok i virkeligheden med mange designere tror jeg, da det kan være rigtigt svært, at stå og rose sig selv overfor mulige forhandlere via de produkter, som man med egne hænder og ideer har skabt.

 

Pernille Folcarelli værksted
Plantedronning Pernille Folcarelli

Danmarks plantedronning af en årsag

Alt design har sin helt egen historie.

Men Pernilles historie er autentisk og så hudløs ærlig på èn gang!

Hun gjorde ikke noget fordi andre havde gjort det først eller fordi trenden sagde hun skulle gøre det. Pernille Folcarelli blev på rekordtid nok en af de største trendsættere i Danmark indenfor motiver af planter til væggen & hjemmet.

Hun skabte noget, som på ærlig vis opstod fordi, at hun engang selv havde så inderligt brug for det.

Hun stod nemlig på livets barske skillevej og måtte, via alvorlig sygdom se frygten i øjnene for, måske slet ikke, at overleve.

 

Den frygt gør altså noget ved èn sagde hun imens, hun kørte mig rundt i den ny udsprunget grønne natur på Nordsjælland i sin lille lysegrå bil.

>>De små ting får pludselig stor betydning<< sagde Pernille, >> Jeg fandt ligesom min kur dengang ude i haven sammen med alle planterne og blomsterne<< svarede hun.

”Hvad så den dag planter ikke længere, er den største trend til boligen” spurgte jeg Pernille.

Ærligt talt, så blev vores konklusionen på det spørgsmål faktisk, at det er der bare ikke noget at gøre ved!

Trend og mode skifter jo hele tiden, men måske er vi alle derfor nu nået til et punkt hvor, at vi ikke længere har brug for bare, at følge med strømmen.

 

Set ud fra min erfaring med, at have indrettet mange danske hjem, så køber vi historierne gennem værkerne og de ting vi vælger, at omgive os med.

Vi vil gerne kunne mærke hvorfor, vi vælger, at bruge vores optjente penge på noget helt bestemt til hjemmet… det skal li`som give os en større mening.

 

Som jeg ofte har sagt til mine indretnings kunder, så undgå at indrette dig som i et boligmagasin.

Det er slet ikke løsningen hvis, du skal føle dig hjemme i dit eget hjem!

Selvfølgelig er magasinerne gode at bruge som inspiration, tips & ideer, men løsningerne deri koster for det første, ofte en formue fordi, du jo så skal ud og fremskaffe de viste ting og så er indretningerne deri, jo heller ikke lavet helt specifikt til dig.

 

Naturen derimod kan noget helt særligt… Den er nemlig vores alle sammens, som altid er der for os når, vi har brug for den.

Igennem Pernille Folcarelli`s plantemotiver, kan mennesker, som også har brug for, at mærke den særlige form for ro, som planterne netop giver, jo minde sig selv om ved, at hænge dem på væggen derhjemme hvilken gave, de egentlig har i naturen og måske endda i haven lige udenfor egen dør.

Naturen kan få os op når vi er nede og så kan den også få os ned i gear når, det hele viser sig, at gå lidt for stærkt.

 

Lidt ligesom i hyggehjørnet her i showroomet hos Pernille Folcarelli

Pernille Folcarelli hyggehjørne i showroomet
Pernille Folcarelli hjemme i sit værksted

Frygter ikke et trendskift

Derfor frygter Pernille Folcarelli ikke hvis, trenden til vores boliger en dag ikke længere handler om planterne og naturen og sådan har jeg det faktisk også.

Ingen trendforskere og kloge modefolk kan pille planterne og naturen ned fra deres moodboard for så, at erstatte det med noget helt andet.

Sker det en dag, at trenden siger vi skal gå modsat, så kender jeg heldigvis min vej og det er jo også en slags trend i sig selv netop, at være tro imod det, som for èn har særlig betydning!

Pernille Folcarelli moodboard

Den rene plante terapi

Pernille Folcarelli botanisk havestue
På besøg hos Pernille Folcarelli værksted
Pernille Folcarelli Bregner
Wallhanging Pernille Folcarelli

 

Sommercharme i Tisvildeleje

Under mit besøg hos Pernille Folcarelli i hendes rå og ret autentiske rammer i værkstedet, som jo selvfølgelig ikke kan ligge plantet mange andre steder, end lige derude midt i naturen og alt det grønne, som ligger tæt ved det skønne Tisvildeleje, tog vi efter mange timers ide udveksling en tur sammen på forhandlerrundfart.

På gåben lagde vi vejen forbi vores første forhandler Seasons By Sidselz som er den skønneste lille indretnings & interiør butik midt i det sommerstemte Tisvildeleje.

Kender du den?

Seasons By Sidsel er sådan en af de hersens rigtig ”Bo Bedre” butikker hvor, man først kommer forbi privatboligens charmerende have i den bedste patriciastil inden, man så kommer til selveste butikken, som ligger lige ved siden af Patriciavillaens hyggelige gårdhave.

Jeg håber virkelig, at jeg kan få overtalt min familie til, at det er dèr vi til sommer skal holde vores sommerferie!

Sikke et fantastisk sted!

 

Selvfølgelig skulle vi også lige nå at mærke den populære tisvilde strand, som jo ligger omringet af den smukkeste skovstrækning og de mest charmerende små strandhuse.

Pernille fortalte mig alt om, hvordan stranden om sommeren bugner af festival, sommerturister, liv og glade dage.

Det kunne jeg sagtens se for mig og så kunne jeg simpelthen ikke lade være med, at grine da jeg spurgte om, hvor gågaden lå.

 

>Den kører vi da på<< sagde Pernille, butikkerne var simpelthen de små søde huse der lå lige ud til vejen.

 

I Tisvildeleje mærker man ligesom hvordan tempoet bare sænkes, ingen stress og jag, her tager folk sig tid og når man har været der forstår man pr. automatik hvorfor, at Tisvildeleje efterhånden er blevet et af Danmarks mest besøgte sommerferie steder.

Har du hørt om en michelin-butik?

Efter strandturen og at have mærket snerten af dansk sommer når den er bedst, kørte vi ind og besøgte No 217 i Valby.

Kan man omtale en interiør butik, som en michelin-butik, så er det her i hvert fald sådan èn!

Hold nu op…

Sikke et overskud og sikke en modtagelse vi fik når, man tænker på, at vi slet ikke kom som handlende kunder.

De vidste i forvejen at vi kom, så alle var mødt ind på arbejde for, at hilse på selve plantedronningen Pernille Folcarelli hvis værker, hang SÅ smukt oppe på butikkens høje vægge.

No 217 Valby Langgade
Pernille Folcarelli hos No 217
Inde hos No 217

Personalet hos No 217

Diskede op med chokolader og kaffe i deres hyggelige lille køkkenalrum ude bag butikken, man kunne næsten få fornemmelsen af, at man var på besøg hos en familie, som boede i èt stort slaraffenland af det lækreste livsstils & boliginteriør.

Jeg skød et par billeder af det søde personale, som jeg slet ikke kunne stå for, da de bad om Pernilles autograf på et af hendes håndtrykte postkort med kirkeplanen fra Pantheon i Rom.

 

Personalet hos No 217
Pernille Folcarelli skriver autograf

Butikken har altid ved hver ny kollektion et ret stort udvalg af Pernille Folcarelli kollektionen, som nu ser ud til, at have fået sin helt egen plads i butikken.

De nævnte for os, at de har kunder som hver gang, der kommer nye Folcarelli billeder, skal ned og have sig et af de nyeste billeder med hjem.

Pernille sørger jo altid for, at detaljerne er lige i skabet set i forhold til dèt, folk måske tidligere har købt fra hende også, skal kunne matche sammen med hendes nyeste nyheder!

Sådan skal det bare være, det giver det jo slet ingen mening hvis, at folk føler de konstant er nød til, at skifte ud derhjemme.

Det er i hvert fald et vigtigt parameter for Pernille ved jeg og det tror jeg faktisk, at folk der køber hendes værker sætter stor pris på!
Hvis I læser mit blogindlæg No 217, så skal I vide, at det simpelthen er kunder som jer, der tilfører mit, Pernilles og andres arbejde ala vores, det ekstra sprudlende krydderi, der skal til for, at det hele bliver bare lidt sjovere!

Så 1000 tak for den fine modtagelse og ikke mindst for jeres tid… Det var GULD værd og som jeg sagde til jer, så fortjener I selvfølgelig, at være en del af det her blogindlæg!

Få ren plante terapi hos No 217

No 217 Valby
Kirkeplan Pernille Folcarelli

Give & take just a little bit of your time

Har du ikke endnu haft oplevelsen af No 217 i Valby, så håber jeg, at du får eller tager dig tid til en dag, at lægge vejen ind forbi.

Det fortjener butikken og det samme gør du.

Husk endelig, at hilse dem fra mig den dag, du tager dig tiden til lidt selv forkælelse og træder ind af deres dør for netop, at give dig selv en oplevelse i særklasse!

Tak for din tid og fordi du læste med.

Ha en skøn dag!

Maria

2 Comments

 1. Mette den 23. maj 2017 kl. 8:31

  Hej Maria, tusind tak for besøget og de mange smukke ord… Nu ved du hvor vi er, så du kigger bare forbi når du er på disse kanter. Ønsker dig en smuk og dejlig dag, Mette

  • Maria Steinvig den 21. juni 2017 kl. 13:10

   Kære Mette. Det kan du tro jeg gør og skal også nok fortælle mulige kunder om hvor, de kan finde jer 😉 Selv tak for omtalen, det var en sand fornøjelse!
   En smuk dag til jer også… Beklager dog mit lidt sene svar, men skulle lige hitte ud af kommentarfunktionen her på den nye side, nu kender jeg til den 😉

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

OM BY STEINVIG

autentisk-indretning

Autentisk Leverums Designer/ Livsstils Formidler. Designtosse med passion for historien, æstetikken og kontrasten i, at inviterer naturen med hjem.

indret-med-din-sjael

Indret med din sjæl

Indretning-tips-ideer

Tips & ideer

lyt-til-naturen

Lyt til naturen

autentisk-indretning-ude-inde

Autentisk indretning – både inde & ude

Min autentiske livsstil

Follow
Follow