Gastronomisk Restaurantindretning, fra tomt lokale til en lille gourmet perle!

En af Corona`s gastronomiske ildsjæle

Er ejeren af Ji-Mi`s, en lille gastronomisk drøm som nu er skabt i en sanselige restaurantindretning med dybere formål om bl.a. at rede sine ansattes arbejdsplads.

Vi befinder os midt i Corona pandamien hvor, frygt efterhånden fylder de flestes hverdag på den ene eller anden måde.

Nogle af de hårdtramte virksomheder, som har oplevet markant forandret hverdage grundet alle corona restriktionerne, er virksomhederne i den danske restaurantionsbranche.

Særligt de restauranter som har levet af at lave mad til selskaber med mange mennesker samlet hvilket, netop var tilfældet for ejeren af Ji-Mi`s i Hestedamsgade Horsens, som også driver Griffenfeldts spisehus lidt udenfor byens centrum.

Jeg husker da han første gang ringede mig op til en snak.
Jimmy hedder ejeren, som på det tidspunkt drømte om, at gøre en forskel for både byen, men også sine ansatte.

Han sagde: "Enten kan man sætte sig ned og tude over situationen eller også kan man prøve at gøre noget ved den!"

Lige præcis de ord bed sig fast i mig...

At jeg har med en ildsjæl at gøre, som var klar til, at ride samme dag, som der blev sadlet hvilket gjorde til, at den nye gastronomiske perle til restaurant kom op at stå på rekordtid.

 

Taknemmeligheden selv

Jimmy havde styr på sine værdier, sine drømme og ønsker for restauranten, men hvordan alt dette visuelt skulle formidles valgte han at overlade til mig.

Et par dage før hans første åbningsdag sad han alene tilbage i sin nye restaurant efter lige, at have haft sit første "prøveselskab" til spisning.

Han havde efter dette selskab ryddet op og gjort klar til morgendagens åbning.

Midt i roen efter et glad & fuldt hus skrev han  denne besked til mig:

 

Altså Maria, vil lige sige at du har været en af de vigtigste brikker i det her.

Detaljer som jeg ikke anede eksisterede samt et drive og en bestemthed, som man bare må bukke sig for og alle jeg møder får af vide hvor sej og god du er.

Jeg er fantastisk glad for, at jeg fik dig med på holdet.

Jeg har lyttet til dig hele vejen igennem og står blot tilbage med en dyb taknemmelighed over at have valgt dig til, at skulle styre indretningen af Ji-mi`s.

Den lille gastronomiske perle & resultatet EFTER

Gastronomisk restaurant indretning By Steinvig

Det tomme lokale FØR

Før billede af gourmet restaurant By Steinvig (2)

Restaurantindretning & èn million!

Undervejs i selve planlægningsfasen og før indretningen kunne gå rigtigt i gang, fornemmede jeg ret hurtigt hvor, investeringen primært skulle ligge.

Det handlede jo om værdierne og de drømme Jimmy havde for sin restaurant.

Med et forholdsvis stramt budget blev det min fornemmeste opgave, at fremskaffe det hele til næsten det halve, som jeg plejer at kalde det når, noget skal ligne en million uden, det også behøver koste det.

Det er nemlig således, at hvis man drømmer om, at skabe noget stort, så dur det ikke, hvis ikke man viser sit rigtige ansigt fra starten.

Altså rammerne som jo er førstehåndsindtrykket af hvad, du som gæst kan forvente og glæde dig til ved at booke bord i restauranten.

Det havde måske lagt lige til højrebenet, at tage et smut forbi de billigste indkøbssteder og så forsøge der, at strikke en indretning sammen ud fra det, som man ville have tænkt, var en fin nok løsning.

I så fald havde det helt sikkert også kun været en midlertidig løsning.

Ikke en indretningsløsning som havde holdt på den lange bane!

 

Dine første kunder er de allervigtigste.

De er nemlig dine ambassadører, som skal hjem og fortælle i sit netværk hvor skønt et sted du har fået skabt til netop dem.

En ting du kan være helt sikker på er, at hvis de er gået fra din restaurant med alle sanserne stimuleret og mætte på den gode måde, kan de ikke lade være med, at fortælle andre om oplevelsen!

Det er ingen hemmelighed, at ejeren af Ji-Mi`s under vores første samtale fortalte mig, at han selv havde tænkt en indretning, som bar præg af rå genbrug.

Han forestillede sig runde tromleborde og lamper af vandrør i et råt, bæredygtigt og maskulint udtryk.

Jeg kunne sagtens følge hans ide, men alligevel så jeg også andre muligheder når, man kiggede på både bygningens stil, værdierne, drømmen og håndværket bag det gastronomiske mad, som han ville lave til sine gæster.

Derforuden ville lokalet ikke kunne bære så rustik  en stil, som f.eks. de runde tromleborde have været selvom, de i et større lokale sagtens kunne tage sig godt ud.

Så jeg gik i gang med at tegne lidt ideskitser ned på papir og da Jimmy så dem sagde han:

Det er det vi gør!

Planen gik ud på, at genbruge det bedste af det han i forvejen havde, men også kun det bedste, hvilket bl.a. var de fleksible klapborde.

Derforuden har Jimmy en svaghed for borde med hvide duge på og netop den del, ligger så dybt i hans DNA, at restauranten Ji-Mi`s selvfølgelig skulle være stedet hvor, man ville kunne få den oplevelse.

 

Når man tryller rummet større end det i virkeligheden er.

For at gå tilbage til mine tanker i begyndelsen af indretningsprojektet, så var min allerførste intuitive indskydelse, at lokalet havde brug for noget, der kunne løfte loftet i rummet højere op.

For det var simpelthen det første der sprang i øjnene, at her var VIRKELIG lavt til loftet.

En af de handy folk, som jeg i processen forhørte priser fra sagde direkte til mig:

>>Helt ærligt Maria... Kan du se, at der overhovedet kan være en restaurant i det lille lokale?<<

 

Ja sagde jeg, det kunne jeg sagtens se, men jeg kunne også godt se hvorfor andre måske havde svært ved at se det.

Mulighederne er ikke altid sådan lige til at få øje på hvis ikke, man ved hvad, man skal se efter.

Jeg er ret sikker på at når, du ser hvordan lokalet så ud inden, vi gik i gang med indretningsarbejdet, som startede med renovering, nedrivning af diverse, nye specialmalet vægge, lofter, nye el installationer, nyt gulv m.m.

Ja så kan du nok godt forstå, at jeg fik det spørgsmål.

Og så er det nu altså ret magisk når, man via den indretning man laver, kan trylle sig frem til et lokale der pludselig syner større end det er!

Jimmy havde set sin drøm & som han sagde til mig:

Jeg vil hellere kunne melde fuld booket frem for at kæmpe en kamp om, at fylde alle borde op hvilket, jo ofte er virkelighed i en stor restaurant!

Det ligger der en stor værdi i samtidig med, at vores gæster også vil mærke en mere intim og rolig atmosfære end de måske er vand til fra de større restauranter.

Her skal der være rum til forkælelse & tid til nærvær samt de HELT store oplevelser som f.eks. afholdelse af et bryllup.

Alt dette skal kunne opleves her i Danmarks 2. mindste restaurant!

Lokalet FØR  indretningsprojektet.

Før facade af restaurant By Steinvig (2)
Før billede af restaurant By Steinvig (2)
Før restaurant indretning By Steinvig (2)
Før indretning restaurant By Steinvig (2)

Guidet af en stærk intuition

Ethvert rum har sin egen helt unikke og medfødte charme og det er altid min opgave, at se den charme også selvom, at den måske ikke sådan lige er helt til, at få øje på.

I indretningsopgaven her af Ji-Mi`s i Horsens, har jeg hele vejen igennem fulgt mine første og ret stærke intuitioner for hvor, det visuelle udtryk skulle bære hen.

Vi skulle balancere den maskuline og feminine energi på den helt rigtige måde!

Den ikoniske designstol "The Chair" var inspirationskilden

The Chair var inspirationen. Restaurant indretning By Steinvig (2)

Rummet her lagde vejen til den maskuline energi.

Restaurant Indretning By Steinvig

The chair som vist ovenfor, blev inspirationskilden til det udtryk, som jeg ønskede at skabe i restauranten.

Godt nok ikke farvemæssigt som den viste stol, for her ønskede jeg noget helt andet end netop det lyse træ.

Stolens lette form, det gedigne og håndværksmæssige udtryk, som bare emmer af god dansk designtradition var præcis udtrykket, jeg så for restauranten -blot for en brøkdel af hvad "The chair" ville have kostet.

Desuden havde den heller ikke alt det, som skulle til for det udtryk, som jeg ønskede at give restauranten Ji-Mi`s.

 

Balancen imellem det maskuline & feminine.

Stolen The chair manglede lidt mere feminin energi og en mere sanselig følelse når, man tog fat om stolen for at sidde sig i den.

Stolen jeg fandt frem til havde faktisk alt det jeg søgte:

Den maskuline arkitektoniske streg, den delikate jordbrune farve hvor, det ærlige træ der smukt skinnede igennem, letheden til rummet, de feminine runde former for ikke at sige den gode komfort og funktionaliteten af ikke, at fylde meget og så det, at kunne stables.

Stolens værdier matchede oven i købet med de bæredygtige værdier samt gode kvalitet og håndværk, som du finder i restauranten.

Derudover havde den lige den farve jeg søgte til, at bryde det lidt kolde, maskuline og rå betongulv jeg havde planlagt.

Udvælgelse af rette gardin & stoflighed til restauranten

Restaurant indretning med gardiner under process (2)

Valget af lamper blev prikken over i èt

Restaurant indretning gardiner By Steinvig

Restaurantens sanselige lys skaber liv & storytelling... Her er lamperne lige sat op & indretningen er godt under process.

Restaurant indretning med rolige farver By Steinvig

Det gastronomiske køkkens madkunst gik fra kunst på tallerkenerne til kunst på væggene!

Gastronomisk restaurant indretning By Steinvig

Specialtrykt & nu indrammet i glas & ramme

Gourmet restaurant billede styling By Steinvig

Et åbent rum med sanselig næring.

Ved at lade enkeltheden og det ærlige være det altafgørende i restaurantens indretning og ved, at vælge farver, materialer og former der alle sammen talte det samme enkle formsprog, blev rummet åbnet godt op.

Der måtte nemlig ikke være for mange elementer i fokus netop for, at lade det sanselige komme til udtryk som f.eks:

Stolenes varme organiske træ, synet af det rå betongulv i harmoni til de skygge betonede vægge, som er malet i et feminint touch der smelter sammen med det rå betongulv.

Den lette kontrast fra stolene som bryder de rolige flader på deres lette og elegante måde samt stolenes varme glød, der støder op imod rummets nye gardiner, som visuelt løfter loftet længere op i deres linjer fra gulv til loft.

Ærligheden får du som gæst også serveret fra madkunsten på væggene der stammer fra det gastronomiske køkken bagved de lange bølgede gardiner i restauranten.

De smukke lysende ørkensaltstager er ligeledes fyldt med historie og fylder den lille restaurant, med et varmt, sanseligt og roligt lys.

Den autentiske historie om ørkensaltstagerne i restauranten er jeg sikker på, du vil få fortalt når, du besøger restauranten og spørger din tjener omkring dem.

Det er en ret fantastisk historie, som går mere end millioner af år tilbage i tiden og så kan jeg røbe, at de er særligt sunde for både vores sind, sjæl og krop.

 

Sund atmosfære

Lyset i stagerne er helt bevidst ikke fra levende lys!

Faktisk finder du ikke et eneste levende lys inde i restauranten Ji-Mi`s.

Dette er helt bevidst og et valg, som skal komme de besøgende gæster til gode hvad enten, de tåler sodpartikler eller ej.

Til gengæld er lyset fra stagen funklende rent og næsten endnu mere levende at se på end ved levende lys.

Lyset der skinner gennem ørkensalt stagen, minder nemlig om lyset fra solen hvilket, kan hjælpe på sådan noget som vinterdepressioner.

Det opvarmede salt udsender også negative ioner hvilket, styrker vores immunforsvar, særligt hvis du skulle lide af astma, allergi overfor bl.a. støv og andre små generende partikler.

Ørkensalt Stage By Steinvig
Omtale i Horsens Posten By Steinvig Restaurant Indretning

Gæstetoilettet FØR vi gik igang

Restaurant gæstetoilet før (2)

& EFTER

-Bemærk hvordan kontrastens lette enkelthed gør en forskel i kombination med de rolige & rene farver!

Restaurant indretning gæstetoilet

I mål med indretningsplanen

Det har været en REN fornøjelse at hjælpe den nu stolte restaurantejer Jimmy trygt og godt igennem hans indretningsprojekt af Ji-Mi`s helt fra overdragelsen af nøglen, til døren åbnede op for de første nye gæster.

Jeg takker for den tillid, som Ji-Mi`s har givet mig og måden hvorpå, han har lagt opgaven i mine hænder!

Ejeren Jimmy så mulighederne i det tomme & forladte lokale og han har fulgt fulgt mine råd til punkt og prikke fra start til slut.

Netop derfor har der været plads til at nørde helt ned i de mindste detaljer hvilket, man jo selvfølgelig gør med 100% frie hænder i en indretningsopgave som denne!

Restaurantens indretning er lavet ud fra den indretningsplan, som jeg fra begyndelsen startede ud med at lave.

Godt nok er indretningen ikke helt i mål endnu, men sådan er det jo med en indretningsplan, som er til for, at guide dig i mål over tid.

Nu må vi se hvornår Danmark åbner op igen efter den her Covid-19 situation, som lige nu har lukket det meste af Danmark ned.

Jeg er dog ikke i tvivl om, at vi nok snart kan vise de næste inspirationsbilleder når først, snedkeren sættes i gang med produktionen af det møbel, som jeg har i sinde at få skræddersyet til restaurantens indretning.

Men så længe Corona er over os og vi skal holde afstand, forbliver indretningen i den fleksible form, som den er i nu hvor, borde og stole kan placeres mest hensigtsmæssigt ud fra antallet af gæster.

Frem til nu siger jeg:

Et stort tak for samarbejdet Ji-Mi`s! (Klik videre til website)

Jeg glæder mig til at følge restauranten, udviklingen og ikke mindst hjælpe jer godt videre i mål med de sidste få indretningsmæssige detaljer i det nye år 2021.

Resultatet synes dog for dem, som endnu ikke har set indretningsplanen, sikkert allerede færdig og det er bestemt også med god grund!

Restauranten er nemlig super fint allerede, jeg er tilfreds og de sidste småting er blot de nørderier, som jeg tidligere talte om.

Rigtig godt gået alle mand, som har været med på opgaven, det har været en fornøjelse!

En stolt og glad restaurantejer!

Omtale af Ji-Mi`s Gourmet Restaurant

Ji-Mi`s dygtige ansatte på åbningsaftenen i November 2020

Ji-Mi`s gastronomiske tjener team

Deltag i årets jule & nytårs konkurrence 2020.

-VIND et gavekort til Ji-Mi`s på 1000,-

Få en sanselig gourmet aften på Ji-Mi`s med STORE smagsoplevelser fra det lille gastronomiske køkken.

Deltag ved at:

  1.  Synes godt om opslaget både på By Steinvigs Instagram profil: by_steinvig & på vores Facebook side
  2. Kommenter navnet på den ikoniske design stol i opslagene, som jeg var inspireret af i indretningen af Ji-Mi`s? (Findes her i indlægget)
  3. Del opslaget, følg gerne siden og tag meget gerne den eller de personer i opslaget, som du ønsker at tilbringe en aften sammen med på Ji-Mi´S i Horsens når, Danmark igen åbner op, dette er dog ingen betingelse for deltagelse i konkurrencen.

Ved at deltage i konkurrencen giver du samtidig samtykke til, at vi må offentliggøre dit navn.

Konkurrencen er hverken sponseret, støttet eller administreret af eller forbundet med Facebook eller Instagram.

Vinderen bliver trukket 1. januar 2021.

Styrk dine chancer ved både, at deltage på Instagram og Facebook.

Held & lykke og Rigtig glædelig jul & godt nytår!

Ha en skøn dag!

Maria

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

OM BY STEINVIG

autentisk-indretning

Autentisk Leverums Designer/ Livsstils Formidler. Designtosse med passion for historien, æstetikken og kontrasten i, at inviterer naturen med hjem.

indret-med-din-sjael

Indret med din sjæl

Indretning-tips-ideer

Tips & ideer

lyt-til-naturen

Lyt til naturen

autentisk-indretning-ude-inde

Autentisk indretning – både inde & ude

Min autentiske livsstil

Follow
Follow