Lad dit hjem afspejle dig

Hjemmelavet spisebord

Hjemmelavet spisebord med sjæl

Fra en af mine indretnings opgaver af en lejlighed i centrum tæt ved skov og sø blev resultatet efter, at have konstateret, der ingen steder fandtes et spisebord med de rette mål til lejlighedens størrelse og selvfølgelig ejerens ønske, at vi i stedet tryllede en af de gamle døre i lejligheden om, til et hjemmelavet spisebord med sjæl.

 

Dørene skulle alligevel skiftes for, at få et mere roligt udtryk frem i indretningens helhed, men det betød faktisk ikke, at de ikke var VILDT charmerende, for det var de bestemt!

Derfor brugte vi den bedste af dørene, malede og lakerede den og lagde den på et par fine bukkeben fra Ikea.

 

Læs med her i indlægget omkring hvordan, indretningen stille og roligt ved blot, at gå på opdagelse i gemmerne, tog sin form.

På nedenstående billede ses hvordan mine tanker "de røde faresignaler" blev sat igang af min indre sanseknap under det allerførste besøg i lejligheden..

Indretningen før
Indretningen efter

Fra sort til herreskabelig hvid

Vi er lige nu på besøg hos en ung mand, som lever i en fortravlet hverdag hvor job og karriere meget af tiden, bliver udført fra "hjemmekontoret" i lejlighedens underetage.

Tanken med hjemmets nye indretning var, at skabe en oase hvor ro, kunne præge sind og sjæl.

I hvert fald sådan, at stemningen blev rammen om en større glæde ved, at være hjemme.

Han skulle have en mulighed for, at koble af og lade batterierne op efter lange arbejds dage og så skulle indretningen være funktionel både i tråd med behov, men også ud fra hvad rummene selv tilladte.

 

Lejlighedens spær eller jeg tror faktisk, man kalder dem for hanebånd, fremstod tunge og dystre.

Det var som om, at hele loftet nærmest kom ned i hovederne på os når, vi gik rundt i lejligheden.

De sorte hanebånd blev derfor malet hvide og selvfølgelig i højglans for netop, at de stadig ville træde i karakter, bare med en HELT anden effekt end før!

 

På et indretnings besøg tænder jeg altid for min indre sanse knap inden, at jeg overhovedet nærmer mig boligens område.

Når så først døren går op, så tager sanserne over og fortæller mig, i hvilken retning vi skal bevæge os hen for netop, at få skabt det LEVERUM for hovedpersonen (han, hun eller de) går og drømmer om.

 

Jeg har selvfølgelig min egen stil, som til tider, kan være lidt svær helt, at holde udenfor.

Men det er faktisk ikke den, som skal spille ind når, jeg står overfor en opgave der skal udføres for andre mennesker.

Det er jo dem, som skal LEVE i hjemmet og ikke mig.

Jeg kan i stedet komme med min viden, mine kreative ideer & lige præcis `det, som jeg ser der skal til for, at få en indretning til, at matche det liv, som dem jeg besøger drømmer om, at kunne leve i deres hjem.

Boligens sjæl & leg med kontrasterne

Selvfølgelig ser jeg også boligens sjæl da det er ekstremt vigtigt for netop, at kunne skabe den helt rigtige ro i hjemmet.

Vi kan jo ikke have en indretning, som peger i så mange forskellige stilretninger, at det nærmest dræner os for energi når, det jo netop skal gøre det modsatte.

Det er lige nøjagtigt her, at den sjove leg for sådan en som mig, kommer ind i billedet.

Kan jeg få boligens sjæl til, at kommunikerer med de mennesker, som skal leve deri, så opnår jeg lige præcis `det, som jeg tror på er mest rigtigt for os alle sammen nemlig, at kunne leve autentisk.

 

At leve autentisk i et autentisk hjem giver os mere overskud i hverdagen ved f.eks. at kunne være os selv i vores egne rammer, mærke os selv og ikke mindst, så giver det os et større overskud til bare, at være sammen om, at være sammen.

Få åbnet rummet op

De to nederste billeder vil jeg lade tale for sig selv...

Som du kan se, så er det nogle gange en opgave, at få et "to i èt rum" til, at fungerer optimalt.

Ofte er en lejlighed jo nemlig af en vis størrelse hvor, dagligstue og spisestue er i èt rum, men dog med to forskellige funktioner, som vi gerne skal have til, at fremstå med hver deres individualitet.

 

Læg mærke til hvordan rummet nu har åbnet sig op, døren som før kun var et "dør hul" har i dag fået sin oprindelige funktion tilbage, bare med en helt ny dør i herreskabelig stil.

Gangpassagen imellem spisestue og stue er blevet fri for det lidt for larmende tv  & tv møbel og de to rum indbyder nu til hvert sit.

 

Stuen før

Indretningen er holdt i sort, hvide & grålige farver med "bærpuden" i sofaen fra Louise Roe og bærgrenene, der selvfølgelig matcher med sine røde bær.

Sofabord, tv bord, tv, vaser, gulvtæppe og sækkestol er alle sammen genbrug fra den tidligere indretning. Resten er nye anskaffelser fra enten genbrug eller bolighuse.

Relax... It`s okay

Pude med røde bær
Stuen efter
To i et rum efter (2)

Fem tips & `det du bør huske

  • Brug islandske lammeskind til dine spisestole - Det hygger! Skindet her er i naturgrå fra The Organic Sheep.
  • Har du en skæv væg som denne, så kan et ur som dette gøre sig godt. Det er specielt og giver en wauw effekt når nu, et billede ellers ville have hængt skævt. Det her er fra Boconcept
  • Lav dit eget spisebord af en gammel dør. Døren her var del af lejlighedens egen historie. Har du ikke en gammel dør, så find en på genbrug.
  • Åben op for gardinerne og få fuld udnyttelse af lys indfaldet fra dine vinduer. Det åbner rummet op og tilføre en sund energi til rummet!
  • Vælg ALTID dine spisestole med god komfort særligt hvis ikke, du har masser af plads til mange møbler eller den helt store flydersofa! I det her tilfælde var pladsen begrænset og det var derfor heldigt, at vi ikke behøvede investere i nye stole, da den gamle flydersofa måtte finde et andet hjem.

Ha en skøn dag!

Maria

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

OM BY STEINVIG

autentisk-indretning

Autentisk Leverums Designer/ Livsstils Formidler. Designtosse med passion for historien, æstetikken og kontrasten i, at inviterer naturen med hjem.

indret-med-din-sjael

Indret med din sjæl

Indretning-tips-ideer

Tips & ideer

lyt-til-naturen

Lyt til naturen

autentisk-indretning-ude-inde

Autentisk indretning – både inde & ude

Min autentiske livsstil

Follow
Follow