Genbrug når det er bedst

Siden jeg var lille, har jeg altid elsket genbrug og at gå på opdagelse i gamle ting og sager.

Jeg tror jeg var omkring 10 år, da jeg købte mit første stykke genbrug.

Det var en smuk gammel & brun brev kiste, som i dag ligger gemt væk et sted med gamle kæreste breve helt tilbage fra skoletiden.

Jeg fandt kisten på et udendørs loppemarked under en sommerferie her i Danmark.

Kisten lå i en bunke fyldt op med en masse andre gamle sjove & historiske ting.

Efter den dag fik jeg ligesom, en helt naturlig lyst til, at fortsætte med den her form for "skattejagt."

Det var smadder sjovt og faktisk gav det og ja, det gør det stadig den dag i dag, en sittrende følelse af, at jeg aldrig rigtigt ved i hvilken ende jeg skal begynde...

Lysten til, at gennemgå det hele på èn gang er lige præcis `det, som gør til, at det nu er blevet min favorit hobby beskæftigelse når, jeg skal stimulerer mit indre lille købmands gen og samtidig mærke den sjove leg i det!

 

Tænk genbrugen ind i de større ting

Kender du til historien om hvordan, jeg selv i sin tid fik større glæde ind i min hverdag fordi, at vi bl.a. lavede en turbo makeover af det her køkken, som mest af alt lignede en gammel brun cigarkasse fra 70`erne?

Man kan vel godt sige, at makeoveren var med til, at få mig ovenpå igen efter, jeg indså, at jeg alligevel ikke kunne fungerer i en bolig, som var SÅ langt fra mig selv og `det, som lige præcis fik mig til, at føle mig hjemme!

Hvis ikke du kender til historien,  kan du læse mere om den her:

Home is where the heart is

Nå men vi skulle jo give vores gamle Invita køkken, som mest af alt, mindede om en brun cigarkasse en turbo makeover for netop, at kunne trives i det og ikke mindst kunne mærke os selv.

Vi kunne bare ikke rive køkkenet ned og erstatte det med et nyt fordi, at vi havde bestemt os for, at ville spare op på kontoen inden, landejendommen en dag skulle have den helt store tur.

Alligevel var der selvfølgelig nød til, at ske noget med det her køkken hvilket, du jo nok kan se?

Så jeg tog derfor afsted på min elskede skattejagt for, at finde det helt rigtige til makeoveren af køkkenet og ALT skulle selvfølgelig findes til under den halve pris!

Cigaræske køkken før

Fra cigarkasse til Charmerende landkøkken

Makeoveren af vores gamle 70`er køkken er et meget godt eksempel på hvordan, du med blot få midler, kan få det bedste ud af det, du allerede har.

Det er bestemt ikke altid, at et gammelt køkken skal skiftes ud med et sprit nyt…

Står du midt i beslutnings processen og ikke helt ved, om der skal investeres eller spares og vil du gerne finde den smarteste løsning?

Så kan jeg KUN anbefale dig, at overveje om knofedt, maling og lidt shopping vil kunne gøre det.

 

Et Invita køkken

Jeg har nu erfaret, at et Invita køkken må være et virkelig godt kvalitets køkken.

Vores kunne i hvert fald sagtens holde i mange flere år, end vi måske selv ville have forestillet os.

Essensen var egentlig bare, at køkkenet efter godt 40 jo ikke længere var helt up to date.

Jeg kan derfor KUN anbefale dig, at bruge det bedste af det køkken du allerede har. Det kan jo være, at du lige som os ikke synes, økonomien på nuværende tidspunkt rækker til det sprit nye køkken, som du egentlig går og drømmer om? Men nogle gange kan `det, at bruge det bedste, af det vi allerede har, faktisk  godt matche drømmen.

For mig er det derfor helt klart Genbrug når det er bedst!

Genbrug når det er bedst amerikanerkøleskab

Sådan skabte vi vores leverum på rekordtid

 

 • Kasserne over skabene rev vi ned.
 • Gardiner røg på bålet.
 • Skabs grebene blev skiftet ud med nye.
 • Alle fronter røg til en autolakkør.
 • Lofter blev renset og malet.
 • Ovenpå det gamle gulv lagde vi et hvidt laminatgulv da vi vidste, at vi senere skulle give boligen en gennemgribende renovering. Her snød vi lidt!
 • Ny emhætte og amerikaner køleskab købte vi med en ORDENTLIG RABAT!
 • Muren mellem spisestuen og køkkenet rev vi ned for, at få det charmerende åbne samtale-landkøkken frem. Muren lod vi faktisk stå i halv højde og forvandlede denne til en hyggelig mini kaffebar for fire personer. "KAN virkelig anbefales hvis, du drømmer om et mere uformelt sted, at sidde med dine gæster eller bare med dine børn, som ikke altid lige skal være ved spisebordet."
 • For enden af spisebordet lavede vi hul i muren hvor, den gamle indkørsel til ejendommen forinden havde været. Alrummet fik derfor direkte udgang til udeRummet på den anden side.
 • Vægfliserne jeg fandt var 2. sortering og kostede max. 600 kr. i alt.
 • Porcelæns håndvasken fandt vi i Ikea med tilhørende amateur.
 • Mælkehvid glaslåge til det midterste højskab fandt vi billigt og denne blev til ungernes kreative tegne tavle.

At snyde lidt sparede os for en HELT masse!

Så endte det endda også med, at vi blev så glade for køkkenet ,at det forblev præcis sådan alle årene hvor, vi boede på gården.

Hvorfor skulle vi indsætte en helt nyt køkken og bruge rub og stub når, vi jo kunne nøjes med blot, at lege lidt med ideerne for bl.a. at få mere luft i økonomien?

Det blev i hvert fald løsningen på det tidspunkt og uden, at vide det med sikkerhed tror jeg faktisk, at det gamle Invita køkken i landejendommens stuehus stadig består den dag i dag.

 

Hvis jeg nu har inspireret dig til også, at genbruge det bedste af dit gamle køkken, vil jeg her til sidst bare ønske dig pøj pøj & husk, at det bestemt ikke behøver, at koste en formue!

Ta` ud på skattejagt og se hvad der dukker op.

Virker det så evt. uoverskueligt, at sammensætte de fund du gør dig, så ta` billeder af dem og gå hjem hvor, du kan klippe & klistre dig til et slags "moodboard" der viser dig, om du kan lide sammensætningen deraf.

Hvis du ligesom jeg måske godt vil finde de bedste løsninger til de bedste priser, så kan det faktisk være en hjælp ikke, at vide på forhånd hvad, du lige præcis går efter.

Giver det mening?

Rigtig god arbejdsløst.

Forvandlingen der skabte trivsel

Alrum og stue på gården
Nedrivning af mursten
Kaffebar i køkken

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

OM BY STEINVIG

autentisk-indretning

Autentisk Leverums Designer/ Livsstils Formidler. Designtosse med passion for historien, æstetikken og kontrasten i, at inviterer naturen med hjem.

indret-med-din-sjael

Indret med din sjæl

Indretning-tips-ideer

Tips & ideer

lyt-til-naturen

Lyt til naturen

autentisk-indretning-ude-inde

Autentisk indretning – både inde & ude

Min autentiske livsstil

Follow
Follow