Mærker du sjælen i påskens farver?

I dag gør jeg og nej, den ligger bestemt ikke gemt i den ellers så traditionelle gule "påske farve."

Faktisk bryder jeg mig slet ikke sådan helt vildt meget om farven gul og har aldrig rigtigt gjort det.

Måske er det fordi, at netop den farve efter min mening, nok er blevet lidt for "misbrugt" mange af de gange hvor, jeg har oplevet den?

 

Dengang jeg var barn

Jeg husker tydeligt hvordan, der dengang jeg var barn, stod små gule påskekyllinger og påskeæg rundt omkring i både mit hjem, men også alle andres hjem ved påsketid.

 

Påsken er hvad man gør den til og netop derfor, skal vi vælge ud fra lige præcis `det, som drager det bedste frem i os.

 

Jeg elsker når, farver bare smelter sammen til en helhed hvor, hver farve alligevel får lov og plads til, at fremstå unik , men som sammen skaber noget helt særligt.

Påskeæg

Påskeæg fra andedammen

Nu får du en lille autentisk og meget ærlig påske historie, som jeg egentlig ikke er super stolt af, men som alligevel får mig til, at smile hver eneste gang, jeg tænker på den.

Engang da jeg var lille bevægede jeg mig rundt nede ved andedammen, som lå og stadig ligger i byen hvor jeg boede... ja og hvor jeg nu den dag i dag, jo er flyttet tilbage til.

Jeg fik øje på en rede, som lå godt gemt af vejen som jeg husker det.

Nede i reden lå der de smukkeste blågrønne påskeæg, eller vi kan jo også kalde dem for andeæg hvilket det jo selvfølgelig var.

Først troede jeg, at nogle havde malet dem i deres farver, men hvem skulle dog have gjort det for så, at ligge dem tilbage i reden igen?

 

Draget af blågrønt

Jeg var på en eller anden måde draget af den blågrønne farve påskeæggene havde.

Det jeg gjorde er selvfølgelig ikke noget, som man gør og jeg tænker den dag i dag uden med sikkerhed, at vide det, at æggene på grund af mig nok aldrig fik lov, at udklække.

Jeg snuppede først èt af æggene ned i min jakkelomme.

Så tænkte jeg på, at hvis nu jeg passede rigtigt godt på ægget, ville det kunne udklække hjemme på mit værelse og så ville jeg have det sødeste lille kæledyr.

Men for at den lille ælling ikke skulle føle sig alt for alene tog jeg èt æg mere og stoppede det forsigtigt ned i lommen til det andet.

Hele vejen hjem gik jeg og balancerede med min cykel i den ene hånd og den anden hånd holdt jeg i lommen nede ved æggene for ikke, at de skulle blive alt for kolde.

 

Jeg havde aldrig før set æg i den farve og så var de jo kæmpe store set i forhold til de æg, som jeg kendte derhjemme fra frokostbordet.

Da jeg kom hjem må jeg have fortalt omkring mine påske fund til min mor, for der gik ikke lang tid før, jeg fandt mig selv på cyklen på vej tilbage med påskeæggene til deres rede hos deres andemor nede ved andedammen.

Påsken i blågrønne toner

Når jeg tænker over det, så har jeg virkelig en svaghed for de her blå og grønne nuancer.

Måske er det derfor, at jeg følte mig direkte draget af andeæggene dengang eller måske er det andeæggenes skyld, at jeg den dag i dag, har en svaghed for farver, som minder mig om dem?

Jeg ved det ikke, men jeg ved at vores hjemmepustet påskeæg igen i år skal håndmales med kærlighed i blågrønne toner og i selskab med mine børn.

Faktisk plejer jeg, at gemme alle vores håndmalet æg fra år til år, men efter et par flytninger er jeg ret sikker på, at de nok er gået til.

Vi visker derfor tavlen helt ren, starter på en frisk med en god stor portion æg at puste og male på.

Mine æg bliver helt sikkert blågrønne og så må vi jo se hvordan de bedste muligt, vil blende ind sammen med de resterende påskeæg, som jo så bliver kreeret af mine to kreative børn igen i år.

 

Hvordan pynter du op til påsken og hvad er tendensen i år i dit hjem?

Tips til, at finde påskens farver i naturen & i dig selv

  • Tænk på sjove, skøre, hyggelige eller bare glade oplevelser du har haft, som du i dag forbinder med foråret & påsken.
  • Pynter du dit hjem op til påske kunne du jo overveje, om de farver du pynter op med er helt tilfældige eller, om de er nøje udvalgt fordi, de har en god historie at fortælle, som betyder noget helt særligt for dig?
  • Lad ikke de sidste nye tendenser styre dine farvevalg. Det kan for nogle selvfølgelig være det rigtige at gøre, men hvad nu hvis  tendensens farver slet ikke er dine farver?
  • Hvis du synes det kan være svært, at sammensætte de helt rigtige forår & påskefarver, så lyt til naturen & vælg farverne derfra. Naturen tager aldrig fejl, netop derfor kan du trygt, lade det være helt op til dig selv, at bestemme påskens farvesammensætning i dit hjem i år!

Påsken i mit hjem & i naturens blågrønne toner

Vil du hjælpe mig med, at hjælpe andre?

Har jeg inspireret dig til hvordan, at du nu skal finde sjælen i påskens farver frem hjemme i dit hjem?

Så inviter endelig andre du kender og mener, vil kunne få samme glæde af mit indlæg her på siden til også, at læse med...

Alle fortjener nemlig et hjem med sjæl & autentiske valg hvad enten, det handler om påskens farver eller andet i vores boligindretning, som får det glade & ærlige smil frem i os.

Må du få den påske, som du længe har drømt!

Derfor... så husk nu, at fylde den med lige præcis alt det, som betyder noget for dig!

Tak fordi du læste med.

Ha en skøn dag!

Maria

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

OM BY STEINVIG

autentisk-indretning

Autentisk Leverums Designer/ Livsstils Formidler. Designtosse med passion for historien, æstetikken og kontrasten i, at inviterer naturen med hjem.

indret-med-din-sjael

Indret med din sjæl

Indretning-tips-ideer

Tips & ideer

lyt-til-naturen

Lyt til naturen

autentisk-indretning-ude-inde

Autentisk indretning – både inde & ude

Min autentiske livsstil

Follow
Follow