Påsken begynder at tage form

DIY De blågrønne påskeæg (2)
DIY påskeæg

Påske kreativ weekend

Måske har du læst mit tidligere blogindlæg, men hvis ikke så får du det lige her:

Mærker du sjælen i påskens farver?

 

Nu er vi så på den anden side af weekenden op til påsken.

Mine børn er allerede gået på påskeferie og jeg selv er sådan lidt til og fra pinden, som det nu kan lade sig gøre fremtil, at helligdagene for alvor gælder for os alle.

 

Nå men her i weekenden hvor vi var så heldige, at mærke solens lune stråler satte jeg mig ned sammen med min datter og pustede påskeæg, til vi var helt blå i hovederne.

Det var så super hyggeligt, at vi SLET ikke kunne ligge det fra os igen da aftensmaden skulle på bordet.
Vi havde efterhånden  sat i flere timer og bare pustet og håndmalet vores æg, til de var som vi ville have dem.

Jeg ville have mine blågrønne, som jeg beskrev i mit seneste blogindlæg og min datter ville selvfølgelig have sine... Ja hvad tror du?

GULE!

 

Det er åbenbart bare blevet så indgroet i vores syn på påsken, at det er den gule farve, som bringer påskestemningen frem.

Det kunne jeg godt tænke mig, at ændre lidt ved hvilket, du nu sikkert har bemærket.

 

Personligt synes jeg nemlig det er lidt synd for den gule farve, at den forbindes meget med påsken, som den gør hvis nu, man skulle se den i en indretning af et hjem hele året rundt.

Ja så er der jo også lige det med udsalg i butikkerne.

Jeg behøver nok slet ikke, at bede dig lukke øjnene for, at finde den farve frem, som aller mest minder dig om tilbud, udsalg og billige ting.

Mon ikke du fluks bare her vil svare GULT?

 

Farven har også her fået sin faste plads i vores bevidsthed og måske er det en kombination af hvor overdrevet, den gule farve netop er blevet "misbrugt" indenfor både  påske & udsalg, der for mig gør den knap så ønsket i mit hjem?

Når jeg med agenturet i udsalgs perioderne, kommer rundt og besøger mine forhandlere af mine mærker, så kan de faktisk næsten ikke få de gule udsalgs skilte hurtig nok ned selvom, at de næsten lige har sat dem op.

Den gule farve larmer nemlig når, at det er i den kontekst vi oplever den, men selvfølgelig er det jo også derfor, at den er nøje udvalgt til formålet.

Når gult er smukt

Faktisk er gul en smuk farve til brug i vores indretninger hvis, vi ser den i det rette setup og i en sammenhæng hvor, vi også selv mærker den.

Den findes selvfølgelig også i mange forskellige nuancer hvilket, jo kan give den en helt anden betydning end det, som jeg f.eks ofte forbinder gult med.

 

I naturen finder vi farven gul når, vi f.eks. passerer en vejgrøft med de vildtvoksende gule blomster, når vi ser ud over de gule raps marker eller når sommerfuglene flyver rundt i luften.

Men når vi får en farve i overflod hvor, vi forbinder den med en bestemt højtid, så er det bare lidt som om, at den ikke sådan rigtigt får lov til, at blomstre helt året rundt i vores hjem.

 

Derfor gav jeg mig i år til, at mærke efter hvilken farve jeg egentlig godt gad at omgive mig med i påsken hvis ikke, det lige skulle være "påskegult."

Sidste år glemte jeg nemlig helt, at pynte op og så spurgte min søn pludselig midt i påskeferien om hvorfor, vi slet ikke havde noget påskepynt?

Mon ikke det havde en lille smule at gøre med, at vi på det tidspunkt som familie boede i en kælder imens, vi ventede på, at vores nye hjem blev bygget færdig?

Det tror jeg, men samtidig ved jeg også bare, at jeg ikke orkede ALT det gule påskepynt og de gule påskekyllinger omkring mig, som jeg nok frygtede, at min søn ville forvente af påsken.

Gule påske blomster i hjemet
Sennep`s gule æg

Mikset af sennep`s gult & blågrønt

På trods af det hele og hvorfor gult i nogle nuancer aldrig rigtigt har været min farve, så er det nu alligevel slet ikke så tosset, at se i øjnene, at gult nok alligevel er kommet for, at blive i vores hjem sådan engang imellem.

Men det bliver altså ikke i form af de små påskegule kyllinger, der giver jeg mig ikke!

Det skal være i form af det vildtvoksende gule, som vi ude i naturen finder på f.eks. en sennep/ raps mark.

 

Godt nok er jeg ikke så god til påskegult, men jeg er til gengæld HELT vild med farven sennep`s gul!

Når jeg spørger mine børn hvilken farve, de tænker på når, de skal beskrive påsken, så er det selvfølgelig farven gul som i de små gule påskekyllinger.

Alligevel malede min datter sine æg en smuk guld farve, som minder  om sennep`s gult til forveksling.

Ja... det må være som mor som datter!

Så nu har sennep`s gult & blågrønt fundet sammen, dog hjulpet på vej af den grålige tone i vores hjem om, at skabe påskestemningen i år og de to farver fungerer, som du kan se faktisk ganske fornuftigt sammen.

Mikset af gult & blågrønt

Når det blågrønne & sennep`s gule smelter sammen til en helhed

DIY Blågrønne Påskeæg
Senneps gule påskeæg (2)
DIY Påskeæg på eucalyptus grene (2)
Sennep`s gult påskeæg (3)
DIY påskeæg med palietter
DIY Håndlavet påskeæg

DIY. Påskeæg med kærlighed & `det du nu skal bruge

Pasteuriserede æg.

En farvepalette.

Acryl Maling støvet grøn, mørk blå, sølv, hvid & guld.

Bland farverne til du synes de er der.

Pensler.

Pailetter.

Grene, her har jeg  brugt tørret eucalyptus.

Sytråd til ophæng.

Knækket tændstikker til tråden.

Nål til hul i ægget...

Rigtig hyggelig & god fornøjelse!

Ha en skøn dag!

Maria

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

OM BY STEINVIG

autentisk-indretning

Autentisk Leverums Designer/ Livsstils Formidler. Designtosse med passion for historien, æstetikken og kontrasten i, at inviterer naturen med hjem.

indret-med-din-sjael

Indret med din sjæl

Indretning-tips-ideer

Tips & ideer

lyt-til-naturen

Lyt til naturen

autentisk-indretning-ude-inde

Autentisk indretning – både inde & ude

Min autentiske livsstil

Follow
Follow